Вођење пацијената са траумом на екстремитетима

Радионица на тему “Вођење пацијената са траумом на екстремитетима“ одржана је 26. децембра 2023. године у амфитеатру Медицинског факултета у Бањој Луци. На радионици су учествовали студенти медицинског факултета и чланови Организације ампутираца УДАС Републике Српске.

Радионица се бавила темом вођења пацијената кроз трауму и ампутацију са посебним освртом на психолошки аспекат дешавања као и на однос љекара према пацијентима током овог процеса.

Радионицу је водила начелница Ургентног центра УКЦ Бања Лука др Славица Зељковић. Чланови Организације УДАС са студентима су подијелили своја лична искуства након губитка екстремитета и преживљене трауме, те процес њиховог опоравка. Истакнута је важност подршке чланова породице, љекара, заједнице током просеца опоравка. Чланови су нагласили и значајну подршку Организације УДАС у њиховом оснаживању и опоравку.

На радионици су присутвовали и студенти медицине који су претходне двије седмице били учесници културних и спортских активности у оквиру Организације УДАС, те су пренијели своја лична искуства у раду са лицима са инвалидитетом.

Радионица са студентима медицине традиционално се одржава поводом Међународног дана лица са инвалидитетом у организацији  Комитета за међународу размјену студената медицине (SAMSIC) и Организација ампутираца УДАС Републике Српске.

Захвањујемо се студентима на интересовању и потреби за разумијевање процеса опоравка лица са траумом на екстремитете.

Студенти Медицинског факултета Бања Лука позвани су на медени доручак у просторијама Организације УДАС.


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *