Важна системска подршка за жртве мина

Директор ИТФ, Амбасадор Томаж Ловренчич, посјетио је данас Организацију ампутираца УДАС у Бањој Луци. Приликом посјете Амбасадора, разговарали смо о постигнутим резултатима у оквиру заједничког пројекта “Пчеларство као алат у оснаживању жртава мина у БиХ“, који реализује УДАС, ИТФ Словенија и Пчеларска академија Словеније уз подршку Министарства вањских и европских послова Словеније.

Истакнути су остварени резултати наведеног трогодишњег пројекта за жртве мина у погледу њихове социо – економске реинтеграције, оснаживања и рехабилитације, као и веома значајна промоција меда и других пчелињих производа која је реализована широм свијета. Разговарали смо и о четвртој фази пројекта пчеларства за жртве мина, чија имплементација је у току.

Приликом посјете разговарали смо о стању помоћи жртава мина у БиХ, конкретно о потреби израде нове Стратегије о противминском дјеловању, о важности успостављања системске подршка за жртве мина у БиХ. Изражена је потреба да се активира већи број донатора који би могли да обезбиједе средства за програме подршке жртвама мина као и да се иницирају пројекти регионалне подршке за жртве мина.

Користимо прилику да се захвалимо Амбасадору, Томажу Ловренчичу на посјети и изразимо велику захвалност на дугогодишњој подршци програмима помоћи жртва мина коју обезбјеђује ИТФ Словенија заједно са Владом Републике Словеније.


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *