Студенти медицине и дјеца са инвалидитетом стварају умјетничка дјела

Студенти Медицинског факултета у Бањој Луци данас су у Организацији ампутираца УДАС Бања Лука заједно са дјецом са инвалидитетом учили технике цртања и сликања и стварали умјетничка дјела у оквиру ликовне радионице.

Радионица је имала за циљ да се студенти медицине упознају о важности инклузивног приступа у раду са дјецом са инвалидитетом. На ликовној радионици указана је и важност прихватања различитости дјеце са и без инвалидитета заснованог на концепту поштовања људских права.

Студенти су такође имали прилику да се упознају и са начином рада Удасове Школе цртања и сликања као и са  процесом настанка умјетничких дјела дјеце са инвалидитетом и њиховим креативним и умјетничким потенцијалима.

Осим учења техника сртања и сликања, те важности креативних радионица за дјецу са инвалидитетом, студенти су заједно са дјецом са инвалидитетом насликали инспиративне и креативне ликовне цртеже.

Креативну ликовну радионицу водиле су професорице Милана Косановић и Маја Вученовић.

Ликовна радионица реализована је поводом Међународног дана лица са инвалидитетом у организацији  Комитета за међународу размјену студената медицине (SAMSIC) и Организација ампутираца УДАС Републике Српске.

Ликовна радионица одржана уз подршу Електропривреде Републике Српске.


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *