ДимпломатСКИ мед

Данас је на Бјелашници у организацији Амбасаде Словеније у БиХ уприличен „ДипломатСКИ“. Тим поводом званично је и отворена нова скијашка стаза у част легендарног скијаша и олимпијског освајача сребрене медаље, Словенца Јуре Франка.

На церемонији је присуствовала предсједница Словеније Наташа Приц Мусар која је и свечано именовала стазу “Јуре Франко“.

На позив Амбасаде Словеније у БиХ, представници Организације УДАС присуствовали су на наведеном догађају, и том приликом, представили мед и друге пчелиње производе од пчелара, жртава мина из БиХ. Ријеч је о меду високог квалитета и другим пчелињим производима који су настали у оквиру трогодишњег пројекта “Пчеларство као алат у оснаживању жртава мина у БиХ“ којег реализује Организација УДАС у партенрсту са ИТФ Словенија, Пчеларском академијом Словеније уз подршку Министарсва вањских и европских послова Словеније.

Тим поводом, пчелари су предсједници Републике Словеније уручили симболичан поклон, мед и друге производе од меда као вид захвалности Републици Словенији на подршци у оснаживању, опоравку и рехабилитацији жртава мина у БиХ.

Захваљујемо се Амабасади Словеније у БиХ на позиву и могућности учешћа на манифестацији ДипломатСКИ као и на континуираној подршци жртава мина. 


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *