Javna rasprava o prednacrtu Sporazuma o saradnji između Savjeta ministara i nevladinih organizacija u BiH

Javna rasprava o prednacrtu Sporazuma o saradnji između Savjeta ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH, održaće se 27.02.2017. godine (ponedeljak) sa početkom u 12:00 sati, u Skupštini grada, sala 33, Trg srpskih vladara 1, Banja Luka.

Javnu raspravu organizuju Ministarstvo pravde BiH, Centar za promociju civilnog društva i predstavnici projekta “Jačanje kapaciteta vladinih institucija za učešće u političkom dijalogu sa civilnim društvo“ (CBGI) kojeg finansira Evropska unija.

Na inicijativu organizacija civilnog društva, Savjet ministara BiH je 2007. usvojilo i potpisalo Sporazum, međutim najveći njegov dio nije proveden u praksi, naročito kada je u
pitanju uspostavljanje institucionalnih mehanizama za funkcionalni dijalog Savjeta ministara BiH sa organizacijama civilnog društva u BiH.Na 86. sjednici Vijeće/Savjet ministara BiH, održanoj 20.12.2016. godine, usvojena je Informacija o implementiranju Sporazuma, kojom se predlaže usvajanje novog Sporazuma koji će jasnije definisati saradnju organizacija civilnog društva i Vijeća/Savjeta ministara BiH i koji će adekvatno odgovoriti na trenutne izazove i nastojanja BiH da se kvalitetnije integriše u EU.

Ministarstvo pravde BiH pripremilo je tekst Sporazuma, koji nudi na široke konsultacije sektoru civilnog društva i paralelno institucijama Savjeta ministara BiH.

Program rada možete pogledati u nastavku: Preliminarni dnevni red.pdf


Објављено

у

од

Ознаке: