Izložba “Simboli“ u Kulturnom centru UDAS

Samostalna izložba umjetničkih radova pod nazivom ‘’Simboli’’ umjetnice Andree Krnetić Grbić iz Prijedora, biće otvorena u utorak 14. marta 2017. godine sa početkom u 19.00 časova u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banja Luka.

Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi u okviru izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS za 2017. godinu u okviru kojih je Umjetnički savjet galerija, na osnovu javnog konkursa za izbor samostalnih izložbi umjetnika/ca sa i bez invaliditeta, odabrao radove umjetnice Andree Krnetić Grbić za predstavljanje u KC UDAS. U okviru izlagačkih aktivnosti za 2017. godinu u kulturnom centru, u periodu od marta do septembra biće predstavljeno ukupno 5 (pet) samostalnih izložbi umjetničkih radova umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Biografija: Andrea Krnetić Grbić diplomirala je 2011. godine na Akademiji umjetnosti na likovnom odsjeku, smjer grafika u klasi profesora Nenada Zeljića. Do sada je nagrađivana kao student za najbolji crtež koju svake godine dodjeljuje Akademija umjetnosti u Banjoj Luci. Učestvovala je na velikom broju likovnih kolonija kako grafičkih tako i slikarskih. Imala je cetiri samostalne izložbe grafika, crteža i slika. Svoje umjetničko djelovanje nije bazirala samo na jedan medij već se aktivno bavi grafikom i slikarstvom. Od 2015. godine nalazi se u sastvu umjetnickog savjeta Muzeja Kozare u Prijedoru. Od završetka akademije radi u osnovnoj školi kao nastavnik likovne kulture. Živi i radi u Prijedoru.

Izložba će biti otvorena do 31. marta i može se pogledati radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova u KC UDAS.


Објављено

у

од

Ознаке: