Важност подршке пројектима за лица са инвалидитетом

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, посјетио је данас Организацију ампутираца УДАС Републике Српске у Бањој Луци.

Представници УДАС-а упознали су министра са пројектима и програмима које је Организација УДАС реализује у циљу унапређење квалитета живота лица са инвалидитетом, са посебним освртом на пројекте који су финансирани од стране Европске уније. 

Обзиром на то да је Организација УДАС једина организација у БиХ која се бави питањима пружања помоћи жртвама мина, на састанку су истакнути и изазови са којима се сусрећу жртве мина. Наглашено је да у БиХ од 2018. године нису доступни пројекти за помоћ жртвама мина, те да донатори финансијска средства усмјеравају у друге намјене и на тај начин изостаје подршка жртвама мина. 

Такође, министар је упознат и са новим пројекатом HAWKING којег УДАС као партнер реализује са још 14 универзитета, образовних установа и невладиних организација из БиХ, Србије, Црне Горе, Албаније, Словеније, Сремске Митровице, Кипра и Португала. Трогодишњи пројекат је усмјерен на успостављање инклузивне транзиције из средњег на високо образовање са нагласком на студенте са инвалидитетом.

Министар је понудио помоћ Организацији УДАС у даљем раду на свим нивоима. Такође, договорена је координација са министарством када је у питању наступ Организације УДАС на међународном нивоу.


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *