Споразум о јачању сарадње са организацијама цивилног друштва

У оквиру пројекта “EУ за цивилно друштво/EU4CivilSocity” подржаног од стране Европске уније, Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида организовао је данас радионицу у Бањој Луци којом је озваничена сарадња са организацијама цивилног друштва фокусираним на подршку особама са инвалидитетом. Ова значајна иницијатива, прва у низу планираних за ову годину, усмjерена је на креирање бољих услова и могућности за особе са инвалидитетом.

На радионици је потписан Споразум о сарадњи између Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида и организација цивилног друштва. Споразум, између осталог, предвиђа приступ информацијама, консултације , те партнерство у циљу јачања ефикасности јавних политика у задовољавању потреба особа са инвалидитетом у вези са професионалном рехабилитацијом, оспособљавањем и запошљавањем, те укупног њиховог  интегрисања у друштво као равноправних чланова.

Споразум о сарадњи са Фондом потписала је и Организација ампутираца УДАС Републике Српске.

Пројекат под називом “ЕУ за цивилно друство/EU4CivilSocity ”  бави се развојем дијалога између владиних институција и организација цивилног друштва са циљем снажнијег укључивања цивилног сектора у процес доношења одлука.


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *