Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
29
Jun
2017

Škole za mlade lidere i aktiviste u pokretu osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini

Škola za mlade lidere i aktiviste u pokretu osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini održaće se od 05. - 07. jula 2017. godine u Hotel „Pahuljica, Vlašić. Škola se realizuje u okviru projekta „Građenje jedinstvenog glasa za prava osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini i regionu Balkana“, a koji se realizuje u partnerstvu Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ i centra za samostalni život „Threshold“ iz Helsinkija – Finska, a koji je podržan u okviru programa Finske vlade za međunarodnu razvojnu saradnju.

Ovo je izuzetna prilika da se mlade osobe, potencijalni budući lideri i aktivisti u pokretu osoba sa invaliditetom međusobno upoznaju, usvoje nova znanja i vještine koje će im omogućiti aktivnije učestvovanje u radu organizacija osoba sa invaliditetom i zagovaranju prava i inkluzije osoba sa invaliditetom u BH društvo, te da razmijene iskustva sa iskusnim i dugogodišnjim liderima i borcima za prava osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.Osim što će Škola biti prilika za razmijenu iskustva i usvojanju novih znanja, škola će omogućiti uspostavljanje novih kontakata i vidova saradnje i iniciranje novih aktivnosti osoba na kojima počiva budućnost pokreta osoba sa invaliditetom u našoj zemlji.

Voditelji škole će biti: Zumreta Galijašević, Fikret Zuko i Suvad Zahirović.

Za sve dodatne informacije kontaktirati Informativni centar za osobe sa invaliditetom ''Lotos'', Tuzla http://www.ic-lotos.org.ba/