Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
31
Aug
2020

Samostalna izložba Alekse Vidakovića

Samostalna izložba likovnih radova umjetnika Alekse Vidakovića biće otvorena u utorak, 08. septembra 2020. godine u 19:00 sati u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banjaluka. Zbog epidemiloške situacije izazvane pandemijom virusa korona izložba će biti otvorena bez prisustva posjetilaca. Izložba će se biti predstavljena virtuelno i ista će biti emitovana uživo u navedenom terminu putem Facebook i Instagram stranice Organizacije UDAS.

Riječ je o drugoj samostalnoj izložbi umjetnika/ca sa i bez invaliditeta u okviru programa izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS Banjaluka za 2020. godinu. Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, na osnovu javnog konkursa iz oblasti slikarstva za umjetnike/ce sa i bez invaliditeta, odabrao je radove umjetnika Alekse Vidakovića za predstavljanje u KC UDAS.

O autoru: Aleksa Vidaković, rođen 1993. godine u Banjaluci. Osnovnuškolu jezavršio u Banjaluci. Srednju Hemijsko-tehnološkuškolu, smjer – likovnitehničar, završioje u Banjaluci 2013.godine. Školske 2013/14 upisao je Akademiju umjetnosti u Banjaluci, studijski program likovnih umjetnosti na smjeru – slikarstvo. Diplomirao je na istoj Akademiji 28.06.2017. godine u klasi profesora Danka Brkića, sa srednjom ocjenom 9,47. Pored slikarstva bavi se fotografijom, grafikomi dizajnom. Ima nekoliko samostalnih i grupnih izložbi. Član je udruženja „Česka beseda“ od 2015. godine. Član je ULUS-a od 2018. godine. Član je SULUV-a od 2019. godine.

Izložba će biti otvorena do 22. septembra 2020. godine i istu je moguće posjetiti, radnim danom od 09:00 do 15:00 časova poštujući sve preporučene epidemiološke mjere nadležnih institucija.

Pratite otvaranje izložbe uživo na društvenim mrežama!

BudimoOdgovorni!