Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
06
Apr
2017

Retrospektiva obilježavanja 4. aprila Međunarodnog dana borbe protiv mina

Povodom obilježavanja 4. aprila Međunarodnog dana borbe protiv mina, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Komisija za deminiranje BiH, Centar za uklanjanje mina BiH uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH), a u saradnji sa Organizacijama uključenim u protivminske akcije u BiH, realizovali su niz prezentacija i pokaznih vježbi za javnost na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kao i kroz zajednički sastanak organizacija i institucija uključenih u protivminske akcije, gdje se govorilo o opštoj minskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Organizacije koje su ove godine učestvovale u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv mina su: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Komisija za deminiranje BiH, Centar za uklanjanje mina u BiH (BHMAC), UNDP, Ministarstvo odbrane BiH, Federalna uprava civilne zaštite, Republička uprava civilne zaštite RS, Društvo crvenog križa BiH, Crveni križ Federacije BiH, Crveni krst RS, Snage Europske unije (EUFOR), ITF Fond, Međunarodni komitet Crvenog križa, Posavina bez mina, Norveška narodna pomoć (NPA) u BiH i Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske (UDAS).

U nastavku možete pogledati restrospektivu novinskih izvještaja sa dana obilježavanja 4. Aprila Međunarodnog dana borbe protiv mina.

https://storify.com/PavleBanjac/mine-awareness-day-in-bosnia-and-herzegovina?utm_campaign=website&utm_source=email&utm_medium=email