Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
06
May
2019

''Razni osjećaji i razna mašta''

Samostalna izložba umjetnice Ilde Sadiković pod nazivom ‘’Razni osjećaji i razna mašta’’ biće otvorena u utorak, 21. maj 2019. godine u 19:00 sati u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banjaluka.

O autorici: Ilda Sadiković je rođena 1996. godine, Bijelo Polje, Crna Gora. Završila je srednju školu za okoliš i drvni dizajn. Trenutno je student druge godine smjer kiparstvo na Akademiji likovne umjetnosti u Sarajevu. Hobi: Umjetnost, kiparstvo, ples, gluma, foto model, sport, putovanje, plivanje. Voli da crta apstraktne slike i redizajnirati stvari. Trenirala je karate, kosarku,odbojku, K1, hokej i rukomet. Igrala je u prvoj ženskoj hokejaskoj reprezentaciji BiH. Želi da ima svoje uspijehe i da stiče dobro zvanje i da ima svoj posao i lijep zivot, kao i da završi master u inostranstvu. Najviše želi da ima izlozbe radova i najprije od svega želi da ostvari svoj san. Želi da bude poznata umjetnica i da imam svoje djelo. Ilda Sadiković je osoba sa invaliditetom.

Izložba će biti otvorena do 31. maj 2019. godine i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:30 sati.

Dobrodošli!