Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
13
Mar
2018

Potpisani ugovori sa korisnicima projekta "Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH"

Sedamnaest odabranih korisnika iz opština Bosanska Krupa, Velika Kladuša i Grada Bihaća, potpisali su danas ugovor o ekonomskoj podršci u okviru projekta „Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH“. Potpisivanje ugovora organizovano je u prostorijama navedenih opština i gradskoj upravi.

Ugovori su potpisani između predstavnika World Vision Austria i partnera Organizacije UDAS s jedne strane, i odabranih korisnika projekta, žrtava mina i članova porodica žrtava mina iz navedenih opština, s druge strane. Korisnici odabrani putem javnog poziva dobiće podršku za pokretanje ili proširenje biznis planova u vrijednosti do 5 hiljada KM, dok će učešće opština u sufinansiranju biznis ideje biti 10%.

Projekat „Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH“ realizuje World Vision Austria u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca „UDAS“ i 11 opšina u Bosni i Hercegovini (Bihać, Bosanska Krupa, Čajniče, Doboj, Donji Vakuf, Konjic, Lukavac, Stanari, Travnik, Velika Kladuša i Zvornik), te Centrom za uklanjanje mina BH MAC-om, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Ukupna vrijednost projekta koji se provodi u 11 opština u BiH je 388.830 eura, a finansira ga Evropska unija u iznosu od 90%, te World Vision i ugrožene opštine u iznosu od 10%.

Nakon opštine Bosanska Krupa, Velika Kladuša i Grad Bihać, za sutra, 14.03.2018. godine održaće se potpisivanja ugovora sa odabranim korisnicima opština Travnik i Donji Vakuf koje će se takođe održati u prostorijama opština.