01
Jun
2017

Paleći korov zapalili minu

Amir Beganović (38) iz Gornjih Rankovića i Kata Frank (65) iz Teslića teško su povrijeđeni kada je eksplodirala mina dok su palili korov na katoličkom groblju u mjestu Vrela kod Teslića. Nesreća se dogodila u utorak popodne, a povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u dobojskoj bolnici. Zbog težine povreda Frankova je zadržana na daljem liječenju, dok je Ranković pušten na kućni oporavak.

Prema nezvaničnim informacijama, Beganović i Frankova kobnog dana sakupljali su smeće i čistili korov na zapuštenom dijelu groblja koje se nije duže vrijeme čistilo zbog opasnosti od mina. Kada su ga zapalili došlo je do eksplozije usljed čega su oboje pogođeni gelerima. U Policijskoj upravi Doboj rekli su da su s lica mjesta izuzeti tragovi koji su poslati na vještačenje radi utvrđivanja uzroka eksplozije.

''Područje na kojem se nalazi groblje nalazi se na nekadašnjoj liniji razgraničenja borbenih dejstava tokom prethodnog rata, a tokom 2016. godine deminerski tim Civilne zaštite Doboj izvršio je deminiranje terena'', kazali su u dobojskoj policiji.

Izvor: www.glasrspske.com