Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
05
Sep
2022

Obezbijeđena podrška za 11 korisnika kroz projekat ekonomskog osnaživanja lica sa invaliditetom

U okviru projekta ''Neformalnim zapošljavanjem do veće ekonomske samostalnosti ratnih vojnih invalida, amputirca i drugih osoba sa invaliditetom'' obezbijeđena je podrška za ukupno 11 korisnika, osoba sa invaliditetom za potrebe nabavke opreme, mašina, alata i materijala za pokretanje ili proširenje postojećih biznisa u oblasti poljoprivrede. Putem dodjele paketa ekonomske podrške stvorili su se uslovi za povećanje prihoda u porodici korisnika, ratnih vojnih invalida, amputiraca, žrtava mina, civilnih žrtava rata i drugih lica sa invaliditetom. Takođe, pored povećanja prihoda u porodici, razvojem koncepta neformalnog zapošljavanja lica sa invaliditetom imaju mogućnost da postanu konkurentniji na tržištu rada, te da promovišu koncept ravnopravnog učešća lica sa invaliditetom u razvoju lokalnih zajednica.

Riječ je opremi koja je dodijeljena korisnicima u 5 (pet) lokalnih zajednica Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Trebinje, Istočno Sarajevo u vidu podrške neformalnog zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Vrijednost pojedinačnog paketa ekonomske podrške iznosila je 2.500,00 KM.

Projekat ''Neformalnim zapošljavanjem do veće ekonomske samostalnosti ratnih vojnih invalida, amputirca i drugih osoba sa invaliditetom'' je realizovan u partnerstvu sa regionalnim udruženjima amputiraca u Doboju, Bijeljini, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Banjojluci u periodu od jula do septembra 2022. godine. Novčana sredstva u iznosu od 27.500,00 KM doznačio je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Prijedor u okviru Javnog poziva poslodavcima i republičkim invalidskim organizacijama za subvencije za zapošljavanje i ekonomsku podršku invalida u 2021. godini.