Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
19
Jul
2018

''Kvalitetno pomagalo-uspješan ribolovac''

Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina-RUAB, realizuje projekat „Kvalitetno pomagalo-uspješan ribolovac” koji finansira Gradska uprava Bijeljina. Partner na projektu SRD „Riba” iz Bijeljine.

U sklopu aktivnosti dvadesetak članova ribolovačke sekcije, ostali članovi navedenog udruženja i predstavnici koalicije KOLOSI ima li su priliku da posjete protetičku kuću „ORTODADO” u Gornjem Crnjelovu. Posjeta je realizovana u okviru radionice u okviru koje su se članovi upoznali sa tehnologijama izrade pomagala, zatim sa novim vrstama ortopedskih pomagala i ujedno sa informacijama o procedurama i načinu dobijanja kvalitetnih pomagala. Radionica je bila prilika da se podjele informacije o novom Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja prava na produženu medicinsku rehabilitacija, koji je na snazi od 1. aprila ove godine.

Nakon prezentacije Spomenka Đokića vlasnika protetičke kuće učesnici radionice su se preselili na rijeku Savu gdje su članovi ribolovačke sekcije okušali sreću u ribolovu, a ostali učesnici proveli vrijeme druže ći se u prijatnom ambijentu i prirodi koju pruža rijeka Sava.

Udruženje amputiraca Bijeljina se zahvaljuje svojim članovima koji su došli iz Bijeljine, Crnjelova, Velinog Sela, Suvog Polja, Janje i Brčko Distrikta. Nastavak ovog projekta je tradicionalni VI turnir u pecanju udicom na plovak koji će se održati na rijeci Drini.