Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
30
Mar
2018

Kolektivna izložba ''Različitost nas povezuje''

Povodom obilježavanja 4. aprila Međunarodnog dana borbe protiv mina, u Kulturnom centru UDAS Banja Luka, biće otvorena kolektivna izložba pod nazivom ''Različitost nas povezuje''. Izložba će biti predstavljena u srijedu, 4. aprila 2018. godine u 19:00 sati.

Na izložbi će biti predstavljeni umjetnički radovi (crteži, slike, grafike i skulpture) koji su nastali na šestodnevnoj likovnoj koloniji ''Različitost nas povezuje'' koja je održana 24. – 30.10.2017. godine u Banji Vrućica u Tesliću. Na koloniji je učestvovalo ukupno 17 umjetnika/ca sa i bez invaliditeta, žrtava mina iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Likovna kolonija je bila definisana na način da su učesnici kolonije, svaki dan, slatli poruke u javnost s ciljem pozivanja na odgovornost pojedinca i lokalne zajednice da preuzmu odgovornost prema licima sa invaliditetom, žrtvama mina, posebno prema djeci sa invaliditetom, osobama sa intelektualnim bolestima, kao i drugim socijalno ugroženim kategorijama. Riječ je o jedinstvenoj likovnoj koloniji koja je predstavljala spoj dvije likovne kolonije, i to Likovne kolonije ‘’Balkana’’ i Likovne kolonije ‘’Banja Vrućica’’.

Organizator likovne kolonije bila je Organizacija UDAS u partnerstvu sa Zdravstveno turističkim centrom Banja Vrućica Teslić.

Kolektivna izložba ''Različitost nas povezuje'' biće otvorena do 10.04.2018. godine i dostupna je za posjetioce radnim danom od 09:00 do 15:00 sati.

Dobrodošli!