Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
21
Mar
2019

Ekonomska podrška za 14 korisnika

Ugovor o realizaciji projekta ekonomske podrške za 14 (četrnaest) amputiraca, osoba sa invaliditetom potpisan je juče, 20. marta 2019. godine u Prijedoru. Ugovor su potpisali Ranko Vučković, direktor JU Fond za profesionalu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Prijedor i Željko Volaš, predsjednik Organizacije amputirac UDAS.

Projekat ''Neformalnim zapošljavanjem do veće ekonomske samostalnosti ratnih vojnih invalida, amputirca i drugih osoba sa invaliditetom'' je definisan na način da se kroz ekonomsku podršku osoba sa invaliditetom, putem dodjele paketa podrške obezbijedi povećanje prihoda u porodici korisnika, ratnih vojnih invalida, amputiraca, žrtava mina. Povećanje prihoda u porodici korisnika podrazumijevaće podršku biznis planova u nabavci opreme i alata koji su neophodni za proširenje ličnog biznisa.

Riječ je opremi koja će biti dodijeljenja korisnicima u 5 (pet) lokalnih zajednica Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Trebinje, Istočno Sarajevo u vidu podrške neformalnog zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Vrijednost pojedinačnog paketa ekonomkse podrške je 2.500,00 KM.