11
Jun
2020

Doprinos u borbi sa virusom korona

Tokom pandemije virusa korona, mnogobrojni zdravstveni radnici, ali i radnici iz drugih sektora, dali su nemjrljiv doprinos u borbi sa virusom korona. U znak zahvalnosti za njihov profesionalizam i spremnost na ličnu žrtvu, Organizacija UDAS u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i sicijalne zaštite Republike Srpske tokom pandemije pokrenula inicijativu u okviru koje je deset umjetnika iz Banja Luke stvaralo umjetnička djela. Ti umjetnički radovi, zajedno sa radovima iz fundusa Organizacije UDAS, danas su dodijeljeni upravo njima, najzaslužnijim pojedincima i institucijama kao simbol zahvalnosti za sve ono što su uradili za dobrobit našeg društva.

Umjetnici koji su učestvovali u inicijativi kao i radovi umjetnika koji su dodijeljeni iz fundusa Organizacije UDAS su: Milan Krajnović, Nikolina Peslać, Dragana Krecelj, Nikola Kašterović, Aca Kuzmanović, Maja Šolak, Aleksandar Bošnjak, Danijela Mihić, Zdravko Krulj, Tatjana Bosnić, Monika Pepić, Zoran Suvajac, Sandra Banjac, Ognjen Miličević, Davor Dronjak, Bojana Pačavra, Mirza Rahmanović.

Organizacija UDAS se ovom prilikom zahvaljuje svim umjetnicima na odazivu i učešću u ovoj akciji kao i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite. Takođe, zahvalnost dajemo i našim prijateljima iz Galerije Skulptor Banja Luka koji su obezbijedili uramljivanje umjetničkih radova.