Povećana novčana sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje lica sa invaliditetom

JU Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Prijedor povećao je stimulativna sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje lica sa invaliditetom. U zavisnosti od kategorije i procenta invaliditeta predviđeno je od 7 do 12 hiljada maraka. Javni konkurs za zapošljavanje i samozapošljavanje, u okviru kojeg je moguće ostvariti stimulativna sredstva, otvoren je tokom cijele godine.

Kod svakog zapošljavanja ili samozapošljavanja, čim se lice zaposli ili stupi u radni odnos, obaveza poslodavca, ukoliko želi da ostvari novčani stimulans, je da u roku od 30 dana od zasnivanja radnog odnosa, o tome obavijesti Fond za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida.

U Fondu za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida očekuju da će, zahvaljujući ovom programu, biti zaposleno ili samozaposleno oko 70 lica sa invaliditetom.

Sve dodatne informacije u vezi novčanog stimulansa dostupne su u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanja invalida na broj telefona 052 240 951 ili na emial fond@fondinvrs.org


Posted

in

by

Tags:

Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *