Javni poziv za banjsku rehabilitaciju u 2024. godini

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite raspisalo je javni poziv za podnošenje zahtjeva radi upućivanja 750 ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i žrtava ratne torture Republike Srpske u banjsko – klimatske i zdravstvene ustanove.

Ovaj poziv se upućuje ratnim vojnim invalidima od I do X kategorije, članovima porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i žrtvama ratne torture koji ostvaruju mjesečna novčana primanja, a kojima je banjska rehabilitacija neophodna kao nastavak liječenja i oporavak u skladu sa Projektom banjske rehabilitacije.

Predmet prijave po ovom pozivu je potreba za medicinskom, odnosno fizikalnom rehabilitacijom jednog broja RVI, članova PPB Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i žrtava ratne torture kroz banjsko klimatsko liječenje odnosno rehabilitaciju.

Pravo na banjsku rehabilitaciju u 2024. godini nemaju lica koja su to pravo koristili po Projektu banjske rehabilitacije ministarstva u pretekle tri godine kao i RVI – amputirci i paraplegičari koji su banjsku rehabilitaciju koristili putem Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u istom periodu, u skladu sa pravilnikom Fonda.

Realizacija Projekta banjske-rehabilitacije trajaće do 31. oktobra 2024. godine i odvijaće se u smjenama svakih 10 dana po unaprijed utvrđenim spiskovima korisnika. Pojedinačan boravak korisnika u banjsko-klimatskim ustanovama trajaće deset dana.

Rok za dostavljanje pismenog zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „GLAS SRPSKE“, ili od dana objavljivanja na oglasnoj tabli opštine/grada.

U nastavku možete preuzeti kompletan tekst Javnog poziva


Posted

in

by

Tags:

Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *