Донација умјетничких слика Клиници за општу и абдоминалну хирургију

Поводом обиљежавања 25 година постојања Клинике за општу и  абдоминалну хирургију Универзитетско клиничког центра Републике Српске, Организација ампутираца УДАС Републике Српске донирала је 22 умјетничка рада који су изложени у холу наведене клинике. На овај начин жељели смо да пацијентима омогућимо што угоднији, топлији и пријатнији боравак на Клиници током њиховог лијечења. Ликовни радови су настали на дводневној ликовној колонији која је организована у Бањој Луци. На колонији је учествовало 13 умјетника/ца из Републике Српске. Дио радова који је поклоњен је и из фундуса Културног центра УДАС Бања Лука.

Умјетнички радови, који су поклоњени на овај јубилеј, представљају уједно и знак захвалности за све љекаре и медицинско особље Републике Српске које је током рата збрињавало наше кориснике, ампутирана лица који су преживјели трауматско искуство губитка дијела екстремитета.

Организација УДАС је и у ранијем периоду пружала подршку здравственим установама, љекарима и пацијентима и све са истим циљем, а то је да учинимо пријатнијим амбијент пацијентима који се налазе на лијечењу. Године 2016. пружили смо подршку у осликавању дневног боравка у оквиру Родитељске куће за дјецу обољелу од малигних болести у Бањалуци, а 2011. године донирали смо умјетничке слике Заводу за радиологију. Током 2020. године, заједно са Министарством здравља и социјалне заштите донирали смо умјетничке слике љекарима и медицинском особљу у знак захвалности за њихов немјерљив допринос у борби са ковидом, њиховом професионализму и спремности за личну жртву.

Задовољство нам је што можемо да будемо дио позитивних прича, гдје заједно институције, организације и појединци могу дати значајан допринос у стварању бољег амбијента за све грађане Републике Српске.

Захваљујемо се на сарадњи са Универзитетско клиничким центром Републике Српске, као и начелнику Клинике за општу и абдоминалну хирургију проф. Зорану Алексићу који су препознали важност стварања бољих услова за боравка пацијената на Клиници.

Велику захвалност за настанак умјетничких дјела која су данас додијељена Клиници за општу и абдоминалну клинику УКЦ-а упућујемо нашим умјетницима, сликарима који су увијек велика и значајна подршка оваквим активностима. Хвала умјетници!


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *