Јавни позив за бањску рехабилитацију у 2024. години

Министарство рада и борачко инвалидске заштите расписало је јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 750 ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и жртава ратне тортуре Републике Српске у бањско – климатске и здравствене установе.

Овај позив се упућује ратним војним инвалидима од I до X категорије, члановима породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и жртвама ратне тортуре који остварују мјесечна новчана примања, а којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са Пројектом бањске рехабилитације.

Предмет пријаве по овом позиву је потреба за медицинском, односно физикалном рехабилитацијом једног броја РВИ, чланова ППБ Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и жртава ратне тортуре кроз бањско климатско лијечење односно рехабилитацију.

Право на бањску рехабилитацију у 2024. години немају лица која су то право користили по Пројекту бањске рехабилитације министарства у претекле три године као и РВИ – ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду, у складу са правилником Фонда.

Реализација Пројекта бањске-рехабилитације трајаће до 31. октобра 2024. године и одвијаће се у смјенама сваких 10 дана по унапријед утврђеним списковима корисника. Појединачан боравак корисника у бањско-климатским установама трајаће десет дана.

Рок за достављање писменог захтјева је 15 дана од дана објављивања у дневним новинама „ГЛАС СРПСКЕ“, или од дана објављивања на огласној табли општине/града.

У наставку можете преузети комплетан текст Јавног позива


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *