Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
23
Apr
2019

Uzajamna podrška za osobe sa invaliditetom – put do zajednice različitih ali ravnopravnih građana

Organizacija UDAS organizuje ''Doručak sa novinarima'' u srijedu, 24.04.2019. sa početkom u 10:00 časova u restoranu Lanaco (u parku „Mladen Stojanović) u Banjaluci. Tema o kojoj ćemo govoriti je ''Uzajamna podrška za osobe sa invaliditetom – put do zajednice različitih ali ravnopravnih građana''.

Na događaju ćemo razgovarati o značaju koncepta uzajmne podrške (peer-support) za osobe sa invaliditetom, kojeg želimo uvesti i jačati tokom predstojećih aktivnosti na našem projektu „Zajednica različitih ali ravnopravnih građana“ koji finansira Evropska unija u BiH.

U susret obilježavanju 5.maja, međunarodnog dana samostalnog života za osobe sa invaliditetom, želimo da aktualizujemo temu važnosti usluge uzajamne podrške u zajednici, koju kao obaveznu prepoznaje i Konvencija UN o pravima osoba sa invaliditetom. Ova usluga je ključ jačanja kapaciteta osoba sa invaliditetom za preuzimanje aktivne uloge, kako u kreiranju kvaliteta sopstvenih života, tako i u poticanju značajnih promjena u zajednici.

Na pitanja novinara će odgovarati Željko Volaš, predsjednik Organizacije amputiraca UDAS, Dijana Kremenović, menadžerica Projekta i Tanja Mandić Đokić, sociologinja i aktivistkinja za prava osoba sa invaliditetom.

Doručak sa novinarima se organizuje u okviru projekta ''Zajednica različitih, ali ravnopravnih građana'' kojeg realizuje Organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana ''Nešto Više'', Sarajevo.