11
Dec
2018

Umjetničke slike dobitnicima novinarske nagrade ''Srđan Aleksić''

Povodom Međunarodog dana ljudskih prava koji se obilježava 10. decembra, danas je u sali Parlamentarne skupštine u Sarajevu uručena novinarska nagrada "Srđan Aleksić" za 2018. godinu, čije su dobitnice Đenana Kaminić-Puce sa Televizije N1, Maja Nikolić, novinarka Radija Slobodna Evropa, i Mirela Huković-Hodžić, novinarka BH Radija 1.

Dodjela nagrada upriličena je na Međunarodni dan ljudskih prava, na svečanosti koju su povodom 70-godišnjice od usvajanja Univerzalne deklarcije o ljudskim pravima organizirali Mreža za izgradnju mira i USAID-ov projekt PRO-Budućnost, kojega provodi CRS sa partnerima.

U saradnji sa organizatorima, Mreža za izgradnju mira, organizacija World Vision Bosna i Hercegovina u partnerstvu sa Organizacijom UDAS, dobitnike novinarske nagrade ''Srđan Aleksić'' nagradila je sa umjetničkim slikama nastalim tokom likovne kolonije ''Govorimo o sposobnostima!'' održane pod sloganom - Umjetnici sa invaliditetom slikaju za BiH bez mina, barijera i žrtava.

Likovna kolonija je nastala u okviru projekta ''Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH' kojeg finansira Evropska unija, a implementira World Vision u partnerstvu sa Organizacijom UDAS.