20
Apr
2017

Proslavljamo Dan Grada Banjalukе

Povodom obilježavanja Dana Grada Banjalukе u subotu, 22. aprila u periodu od 13 do 15 časova u Kodijevoj igraonici u Super Konzumu Borik, održaće se likovna radionica za djecu. Učesnici likovne radionice biće polaznici UDAS-ove Škole crtanja i slikanja, ali i sva ostala djeca koja budu željela da crtaju i slikaju sa nama.

Likovnu radionicu vodiće Nikola Kašterović, apsolvent sa Akademije likovne umjetnosti u Banjaluci, smjer grafika.

Pored likovne radionice, u Super Konzumu Borik biće postavljena i izložba slika ''Dan Grada Banjaluke'' na kojoj će biti predstavljeni umjetnički radovi umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz fundusa Kulturnog centra UDAS Banjaluka. Izložba će biti prodajnog karaktera.

Izložbom umjetničkih radova čiji su autori umjetnici sa I bez invaliditeta želimo da ukažemo na položaj, prava, potrebe i mogućnosti navedene kategorije, kao i na važnost njihovog uključivanja u sve sfere društvenog života kako bismo postigli što kvalitetniji stepen prosperitetnog civilnog društva. Na ovaj način želimo poseban akcent staviti na povezivanje i zajednički rad djece, omladine i odraslih sa i bez invaliditeta. Dan grada Banjaluke u našim srcima zauzima posebno mjesto i tim povodom, naši umjetnici pripremili su jedinstvenu izložbu koja različitim tehnikama slikanja prikazuje sve ljepote ovoga grada.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Super Konzumu Borik na pozivu i promociji kreativnog rada umjetnika/ca sa i bez invaliditeta Organizacije UDAS.

Dobrodošli!

Doživite Dan Grada Banjalukе zajedno sa nama!