15
Nov
2017

Učenici Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora iz Banja Luke u posjeti KC UDAS

Učenici Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora iz Banja Luke, njih 16 zajedno sa nastavnicima, posjetili su danas Kulturni centar UDAS Banja Luka. Cilj posjete bio je upoznavanje sa radom kulturnog centra, odnosno sa mnogobrojnim kulturnim aktivnostima koje realizujemo u okviru istog.

Posjeta predstavlja dio praktične nastave koju Centra realizuje, a koja ima za cilj posjete kulturnim centrima, insitucijam i drugiim ustanova kulture u Banja Luci. Zanimljiva predavanja, koja su imali priliku da dobiju djeca u Centru, odnosila su se na rad naše Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta koju realizujemo u KC UDAS. Posebno im je bio interesantan rad naše grafičke radionice u okviru koje su djeca imali priliku da se upoznaju sa načinom rada grafičke prese i procesom nastanka grafika. Stručno i teorijsko vođenje o radu svih kulturnih aktivnosti u Kulturnom centru UDAS vodio je Nikola Kašterović, apsolvent sa Akademije likovne umjetniosti Banja Luka.

Na kraju, djeca su imala priliku i da pogledaju izložbu grafika autora Aleksandra Botića iz Novog Sada koja je trenutno predstavljena u Kulturnom centru UDAS.

Ovom prilikom želimo da naglasimo da nam je bilo izuzetno zadovoljstvo što smo imali priliku da ugostimo i upoznamo divne mališane, polaznike Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora iz Banja Luke, te se nadamo da je ovo početak naše buduće uspješne saradnje.

Kulturni centra UDAS Banja Luka je otvoren i poziva sve zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škole da nas posjete i upoznaju se sa radom našeg centra. Dobrodošli!