26
Aug
2019

Počinje Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta

Škola crtanja i slikanja za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta u školskoj 2019/2020 godini počinje sa radom 31. avgusta 2019. godine (subota) u 09.00 časova u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. (naselje Starčevica) Banja Luka.

Škola je namjenjena za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta uzrasta od 6 do 18 godina. Polaznici Škole će biti podijeljeni u tri grupe. Polaznici će, svake subote u KC UDAS, učiti tehnike crtanja i slikanja što podrazumijeva rad na izradi crteža, slikanje i crtanje na zadatu temu, portrete, kolaže, izradu skulptura od gline, maketa na zadatu temu i sl. Za polaznike Škole, KC UDAS je obezbijedio potreban slikarski materijal za crtanje (blokove, štafelaje, natron papir, ugalj, akril, palete, glinu, platna i dr). Polaznici će kroz definisan plan rada Škole biti u prilici da se upoznaju sa raznim tehnikama crtanja I slikanja, te da kroz rad naše Škole upoznaju važnost poštovanja različitosti. Voditelj programa Škole biće Sanja Mićić, diplomirana slikarka i Vesna Vujaković, socijalni radnik.

Škola crtanja i slikanja trajaće u dva semestra i to:

  1. I semestar u trajanju od septembra do decembra 2019. godine i
  2. II semestar u trajanju od februara 2020. do juna 2020. godine

Po završetku svakog semestra u KC UDAS biće organizovana kolektivna izložba radova polaznika Škole. Pohađanje Škole za djecu sa invaliditetom i djecu članova Organizacije je besplatno, dok je za djecu bez invaliditeta cijena pohađanja Škole 30,00 KM mjesečno.

Zainteresovani polaznici za Školu crtanja i slikanja mogu da se jave na broj telefona 051 437 488 radnim danima od 08.30 do 15.00 ili putem emaila: [email protected]

Broj polaznika je ograničen! Prijave u toku!