Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
24
Sep
2018

Počinje kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2018''

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2018'' biće otvorena u utorak, 2.10.2018. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Manifestacija će se otvoriti sa izložbom grafičkih crteža umjetnika Pavla Golijanina pod nazivom ''Grafike''.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2018'' trajaće od oktobra do decembra tekuće godine i u okviru iste predstaviće se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Pavle Golijanin je rođen 1995. godine u Sarajevu. Diplomirao je 2018. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odsjeku za grafiku u klasi profesora Aleksandra Botića. Izlagao na više kolektivnih izložbi:

 1. XVIII Bijenale studentske grafike,KC Studentski grad,Beograd
 2. "Engraving Reflections" Izložba grafika u Kulturnom centru Thessaloniki,Solun
 3. "Grafika I crtež " FLU Galerija ,Beograd
 4. "Grafika I crtež" Galerija "Hol" Novi Sad
 5. "Artilicious" project ,Topola
 6. "VIII, IX , X “Bijeljinski likovni salon”
 7. "Majska izložba grafike beogradskog kruga”,Galerija Grafički kolektiv,Beograd
 8. Izložba Male grafike, Grafički kolektiv,Beograd
 9. Izložba "Pogledi " Galerija 73 Beograd
 10. XIX Bijenale studentske grafike, KC Studentski grad,Beograd
 11. Završna izložba studenata IV godine Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu, Galerija “ Matice Srpske”, Novi Sad

Izložba će biti otvorena do 15. oktobra 2018. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.

Dobrodošlli!