02
Dec
2019

Počela akcija ''Dani otvorenih vrata''

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom počela je akcija ''DANI OTVORENIH VRATA U ORGANIZACIJAMA OSOBA SA INVALIDITETOM''. Akcija traje od 02 -06.12.2019. godine u sledećim gradovima Banjaluka, Bihać, Kakanj, Bijeljina, Velika Kladuša i Doboj gdje će biti organizovano četrnaest različitih događaja na kojima će volontirati zvaničnici.

Akcijom želimo da ukažemo javnosti na svakodnevne probleme i izazove sa kojima se pripadnici ove populacije susreću, ali i da promovišemo njihove sposobnosti i mogućnosti koje su često mnogo veće nego što se to obično misli. Pored ovoga, primjer zvaničnika koji su se odazvali ovom pozivu prestavlja odličan podstrek i primjer ostalim građanima da se uključe u stvaranje boljih mogućnosti za sve osobe sa invaliditetom.

Akciju „DANI OTVORENIH VRATA“ pokreću organizacije: Organizacija UDAS, UG „Nešto Više“ i Helsinški parlament građana Banja Luka, u sklopu projekta finansiranog od strane Evropske unije pod nazivom Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana, te u saradnji sa Mrežom žena sa invaliditetom, Mrežom preživjelih od mina i Mrežom za izgradnju mira.

Za eventualne dodatne informacije molim vas obratite se na brojeve telefona: 051/437 488 (Organizacija UDAS) ili 051/432-750 (Helsinški parlament građana), te e-mail adrese: [email protected] i [email protected]

Sve događaje možete pronaći u Kalendaru događaja u nastavku Kalendar.pdf