10
Oct
2017

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Povodom obilježavanja 10. oktobra Svjetskog dan mentalnog zdravlja Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite organizovaće danas prigodan program u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske sa početkom u 10.00 časova.

Jedan od važnih prioriteta u sklopu unapređenja mentalnog zdravlja u Republici Srpskoj je smanjenje diskriminacije prema osobama sa mentalnim poremećajima i bolestima, a u nastojanju ostvarenju tog cilja najveći dio programa pripremiće osobe sa mentalnim bolestima iz Udruženja ''Zajedno'' Banja Luka.

Ministarstvo obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizuje u saradnji sa partnerima iz Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini - II faza (2014-2018) koji finansira Vlada Švajcarske, a u implementaciji učestvuje Asocijacija XY iz Sarajeva.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. oktobar za Svjetski dan mentalnog zdravlja s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja širom svijeta, kao i podsticanja na ulaganja u sistem podrške mentalnom zdravlju.

Na programu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja učestvovaće i predstavnici UDAS-a.