14
Nov
2017

Izložba grafika Admira Ganića

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvaranje samostalne izložbe grafika autora Admira Ganića iz Sarajeva pod nazivom ‘’Izložba grafika’’, u utorak, 21. novembra 2017. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br.2. Riječ je o četvrtoj izložbi koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije ‘’Jesen grafike 2017’’.

Biografija: Admir Ganić rođen je u Sarajevu 1987. godine. Diplomirao je na Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, smjer Grafika, u klasi profesora Salima Obralića, gdje je nakon toga završio i postdiplomske studije. Do sada je izlagao na dvije samostalne i mnoštvo kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Prve nagrade u oblasti grafike na Nagradnom konkursu za likovne radove studenata u Mostaru, 2010. godine. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Od 2011. do 2015. radio je kao profesor crtanja u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu. Trenutno boravi u Ljubljani.

Kulturna manifestacija ''Jesen grafike 2017'' realizuje se od oktobra do decembra 2017. godine i u okviru iste predstavljau se grafičari/ke koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu raspisanog javnog konkursa. U okviru navedene manifestacije predstaviće se ukupno 6 (šest) izložbi grafičkih crteža umjetnika/ca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 5. decembra 2017. godine i ista će biti dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.