Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
17
Sep
2019

Filmski festival „Uhvati film – Banjaluka” od 9. do 11. oktobra

Filmski festival „Uhvati film – Banjaluka” održaće se od 9. do 11. oktobra 2019. godine u Banjaluci. Svečano otvaranje biće upriličeno 9. oktobra u CineStar Delta Planet (Sala 5), sa početkom u 18.30, a naredna dva dana, 10. i 11. oktobra, projekcija filmova i prateći program nastaviće se u Muzičkom paviljonu „Staklenac”.

Cilj „Uhvati film” festivala je da se kroz filmsku umjetnost doprinese smanjenju socijalne distance prema osobama s invaliditetom promovišući potencijale i mogućnosti. Veoma je bitno da osobe s invaliditetom kulturna zajednica prepozna kao stvaraoce, tako i kao konzumente kulture. Filmski festival koji prikazuje filmove na temu invalidnosti i osoba s invaliditetom mijenjajući perspektivu i rušeći predrasude, u Banjaluci se održava od 2011. godine. Potpisivanjem Sporazuma o saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom „Uhvati sa mnom ovaj dan-uhvati film”, postao je jedinstven regionalni filmski festival koji se, osim Banjaluke i Novog Sada, održava u Rijeci i Kotoru.

Organizatori se zahvaljuju svima onima koji pomažu organizaciji ovogodišnjeg festivala, te svim pisanim i elektronskim medijima, koji iz godine u godinu upoznaju javnost sa „Uhvati film” festivalom i organizacionom timu Festivala koji godinama s velikom predanošću radi na njegovoj pripremi i realizaciji.

Ovogodišnji „Uhvati film – Banjaluka” festival podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Banja Luka, Biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i CineStar Delta Planet. Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Za sve dodatne informacije možete dobiti putem emaila: [email protected] ili duš[email protected]