Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
03
May
2017

Autoportreti

Izložba pod nazivom ''Autoportreti'' umjetnice Marije Dobrijević iz Prijedora, biće predstavljena u utorak, 16. maja 2017. godine sa početkom u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka.

Riječ je o trećoj samostalnoj izložbi u okviru izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS za 2017. godinu u okviru kojih je Umjetnički savjet, na osnovu javnog konkursa za izbor samostalnih izložbi umjetnika/ca sa i bez invaliditeta, odabrao radove umjetnice Marije Dobrijević za predstavljanje u KC UDAS. U okviru izlagačkih aktivnosti za 2017. godinu u centru, u periodu od marta do avgusta biće predstavljeno ukupno 5 (pet) samostalnih izložbi umjetničkih radova umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Biografija:
Rođena 08.06.1989. godine u Prijedoru. Završila je Gimnaziju u Prijedoru 2007. godine i iste godine upisala je Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, likovni odsjek, smjer slikarstvo. Za vrijeme studiranja izlagala jednom samostalno i više puta kolektivno, učestvovala na više likovnih kolonija. 2011. godine. Dobila je nagradu Akademije umjetnosti Banja Luka za najbolji rad iz nastavnog predmeta Slikanje. Diplomirala 2011. godine u klasi profesora Vese Sovilja. Trenutno apsolvent master studija Akademije umjetnosti Banja Luka.

Nagrade:
Nagrada Akademije umjetnosti Banja Luka za najbolji likovni rad iz nastavnog predmeta Slikanje 2011. godine.

Učestvovala na mnogobrojnim likovnim kolonijama i kolektivnim izložbama u BiH i Regionu.

Izložba će biti otvorena do 31. maja 2017. godine i može se pogledati radnim danom i subotom od 09.00 do 15.00 časova.

Dobrodošli!